Dabar esate » Virtuvinis aiškinamasis žodynas

Kas yra Balzamiko actas?

A | B | C | Č | D | E | F | G | H | I | K | L | K | M | N | P | R | S | Š | T | U | V | Ž |

Tradicinis kvapnus actas iš Italijos naudojamas labai plačiai.

Balzamiko actas gaminamas iš šviesių vynuogių rūšių sulčių. Sultys yra verdamos kol praranda pusę savo pirminio tūrio ir tampa koncentruota mase. Gauta masė brandinamas medinėse talpose. Skirtingos medienos rūšių (vyšnia, kaštonas, akacija, šilkmedis, ąžuolas, uosis, kadagys) talpos suteikia skirtingą skonį produktui.

Į tikro balzamiko acto sudėtį įeina tik vyno actas ir nugarintos vynuogių sultys bei minkštimas, jokių kitų priedų nebūna, tad jei sudėtyje pamatysite cukraus ar kitų priedų,turėkite omenyje,kad skonis bus labai tolimas nuo tikrojo. Dažniausia balzamiko actas vartojamas padažams bei užpilams.

Puikiai tinka prie: kepsnių, braškių, pomidorų ir kt.



    Grįžti atgal