TOP meniu » Receptainė Miltų patiekalų receptai Miltai Kepimo milteliai Kiaušiniai Pienas Sviestas Blynai
Jums reikės: 250 g miltų,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,
3 kiaušinių,
2 valg. šaukštai arba pagal skonį cukraus,
truputėlį druskos,
350 ml pieno,
50 g sviesto.
Gaminimo eiga:
Šiaip čirviniai blynai niekuo nesiskiria nuo paprastų blynų, tik tuo, kad paprastai tešla daroma šiek tiek skystesnė nei paprastiems blynams ir aišku kepama specialioje keptuvėje, kurių būna ne tik elektrinių bet ir naudojamų ant paprastos dujinės viryklės.
Taigi kepam čirvas.. atskirame indelyje miltus sumaišome su kepimo milteliais.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, supilame pieną, gerai išmaišome.
Bemaišant palaipsniui sudedame miltus, pabaigus berti miltus, supilame ir ištirpintą sviestą ir viską gerai vėl išmaišome. Beje, vietoj sviesto puikiai tinka 2-3 šaukštai aliejaus.
Tešla turi būti skysta.
Imame čirvinę keptuvę, įkaitiname, keptuvės abi puses patepam aliejumi, prieš pirmą blyną daugiau po to tik truputėlį, pilam po kelis šaukštus tešlos, jos aišku nepadauginam nes bėgs pro kraštus. Keptuvę uždarome ir kepame ant nedidelės ugnies, kol gražiai apkepa iš abiejų pusių.
Kiek dėti šaukštų tešlos, manyčiau turėtų paaiškėti iškepus pirmąjį ar antrąjį blyną.
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Skanumėlis, ką tik iškepę būna gan traškūs šiaip čia tų kepimo miltelių kaip ir nereikėtų, bet kažkaip visuomet truputį įberiu, standartiškai 1 šaukštelį.
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Tortai Pyragai Įdarai balandėliams Sausainiai Keksai Apkepai Kepiniai Kita Desertai Apkepai Blynai Virtiniai Kepiniai Pica Blynai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!