TOP meniu » Receptainė Uogų, vaisių patiekalų receptai Vyšnios Sviestas Kiaušiniai Kepimo milteliai Miltai Pienas Kepiniai
Jums reikės: ~500ml vyšnių,
150 g rudojo cukraus,
30 g sviesto (pirmam cukraus sluoksniui),
2 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
60 g sviesto,
120 g cukraus,
2 a.š. vanilinio cukraus,
120 ml pieno,
220 g miltų,
2 a.š. kepimo miltelių.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia iš vyšnių išsiimame kauliukus.
Po to, rudajį cukrų sumaišome su minkštu sviestu (30 g), bei gauta mase išklojame kepimo indą. Ant viršaus išdėliojame vieną sluoksnį vyšnių.
Gaminame tešlą - imame kiaušinius bei atskiriame trynius nuo baltymo. Baltymus išsiplakame iki standžių putų, kad geriau išsiplaktų įberiame truputėlį druskos.
Trynius gerai išsukame su sviestu bei cukrumi, besukant suberiame vanilinį cukrų, sukame kol masė pradės balti, supilame pieną, bei gerai išmaišome.
Atskirame indelyje miltus sumaišome su kepimo milteliais bei įmaišome į trynių masę. Tuomet atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.
Gautą tešlą sukrečiame ant vyšnių, išlyginame Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min arba kol gražiai apkeps ir paruduos. Pyragui iškepus, leidžiame truputėlį pravėsti ir skanaujame :)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: ir šiltas ir šaltas, nors ypatingai šiltas su ledais... valgyčiau ir valgyčiau :)
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!