TOP meniu » Receptainė Pieno, varškės patiekalų receptai Sluoksniuota tešla Vyšnios Šokoladas Grietinėlė Citrinos sultys Kepiniai
Jums reikės: Sluoksniuotos bemielės tešlos pakelis,
~ 400 g. šviežių ar šaldytų vyšnių.
šokolado papuošimui.
Kremui reikės: 420 g plakamosios grietinėlės,
160 g. cukraus pudros,
truputėlis citrinos sulčių,
grietinėlės standiklio 2 pakelių (po 9g).
Gaminimo eiga:
Pirmiausia išimame kauliukus iš vyšnių, o jei naudojame šaldytas vyšnias, jas atšildome.
Aišku tešlą galima ir patiems darytis, bet aš šį kartą ėjau lengviausiu ir greičiausiu keliu - iš šaldiklio išsitraukiau pirktinės sluoksniuotos tešlos pakelį :)
Kai tešla atšyla, truputį pakočiojame, ir supjaustome išilgai juostelėmis, turint omenį kad ant juostelės dėsim vyšnių eilutę ir jas susukę, sulipdę kraštus bei galus - kepsime.
Tad, aš turiu tešlos pakelį, kuriame yra 6 lapeliai, juos truputį pakočioju ir supjaustau į tris dalis, gaunasi 18 juostelių.
Tortui reikės tik 15, tad 3 juostelės lieka jūsų fantazijai - aš tiesiog pabarčiau truputį cukraus, sudėjau vyšnias, susukau bei kraštelį bei galus užspaudžiau. - iškeptos iš karto buvo ir suvalgytos :))
Sugrįžtam prie juostelių, taigi turime 15 juostelių, ant kiekvienos eilute išdėliojame vyšnias, susukame ir kraštus bei galus apspaudžiame.. kad vyšnios labai jau nepabėgtų. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. arba kol gražiai apkeps ir paruduos.
Iškeptas juosteles, išimame iš kepimo indo ir padedame vėsiau, kad greičiau atvėstų.
Kol juostelės vėsta, pasigaminame kremą - imame plakamąją grietinėlę (turėtų būti kambario temperatūros) ir ją išplakame su cukraus pudra. Bebaigiant plakti suberiame grietinėlės standiklį (aš bėriau 2 pakelius, bet manyčiau gal ir vieno užtektų), kelis lašus dėl skonio citrinos sulčių ir baigiam plakti.
Dabar suformuojame torčiuką - imame didesnę lėkštę ar tiesiog ant didesnės pjaustymo lentelės, dedame 5 atvėsusias juosteles, ant viršaus šiek tiek paskirstome kremo, turint omenį kad kremo turi užtekti ne tik ant visų juostelių sluoksnių bet dar ir šonams aptepti.
Ant penkių juostelių, į tarpus dedame 4 juosteles, kremo sluoksnis, 3 juostelės, kremo sluoksnis, 2 juostelės, kremo sluoksnis ir viena juostelė.
Šonus aptepame likusiu kremu bei apšlakstome ištirpintu bei pravėsusiu šokoladu. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų bei susigulėtų malkos. Turbūt idealiausias variantas ryte gaminam - vakare skanaujame :)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: labai skaniai gavosi, nors kai gaminsiu kitą kartą bandysiu naudoti natūralų jogurtą arba pusiau grietinėlė + jogurtas. O vietoj standiklio, bandysiu dėti želatino, turėtų gautis ne ką prastesnio skonio nei su grietinėle.
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai Desertai Desertai Desertai Kremai Apkepai Padažai Kepiniai Sriubos Kita Kepsniai Blynai Sumuštiniai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!