TOP meniu » Receptainė Uogos, vaisiai žiemai Uogų, vaisių patiekalų receptai Vyšnios Uogienės
Jums reikės: 2 kg. vyšnių (be kauliukų),
1 kg. cukraus,
1,5 pakelio uogienių tirštiklio (šiaip reikėtų ant pokelio žiūrėti rekomendacijas kiek dėti).
Gaminimo eiga:
Pirmiausia uogas užpilame cukrumi bei paliekame, aš dažniausiai, bet kokią uogienę verdant, užpylus palieku per naktį.
Tuomet į puodą supilame uogas, bei pusę sulčių (žinoma, jei sulčių mažai susidaro, tuomet visas) ir kaitiname apie 20 ant nedidelės ugnies. Jei susidaro putų, jei nugraibome.
Praėjus maždaug 20 minučių ir kai putų jau nesusidaro, maišant suberiame uogienių tirštiklį. Paverdame apie 3-5 minutes ir viskas.. turime labai skanių džemą, kuris puikiai tiks ant batono prie arbatos :)
M ū s ų ž o d i s:
iš nurodyto kiekio gavosi, šiek tiek daugiau nei 4,5 litro ir litrą per kelias dienas ir suvalgėme.. taip beragaunant.. :))
J ū s ų ž o d i s:
skanu (0)
sveika (0)
sotu (0)
reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!