TOP meniu » Receptainė Silkės patiekalų receptai Kiaušiniai Miltai Svogūnai Silkė Blynai
Jums reikės: 250 ml šalto vandens (arba pieno),
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
6 valg. šaukšt. (kaupini) miltų,
1 svogūno pagal skonį,
1 silkės filė (silpnai sūdytos),
aliejaus kepimui,
žiupsnelio krapų (pabarstymui).
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai, susipjaustome svogūną ir jį iki gelsvumo pakepiname aliejuje bei paliekame praaušti.
Kol svogūnai vėsta, užsimaišome tešlą. Išplakame kiaušinį kartu su vandeniu (arba pienu), nepamirštant įberti truputėlį druskos bei pipirų, pabaigoje suberiame miltus ir gerai išmaišome. Tešla turėtų gautis, maždaug grietinės tirštumo.
Po to, į tešlą beriame maždaug pusę pakepintų svogūnų bei smulkiai supjaustytą silkę. Viską gerai išmaišome, ir viskas.. telieka, gražiai iš abiejų pusių, iškepti.
Iškepus, nieko nelaukiant, ant viršaus dedame atidėtus pakepintus svogūnus, pabarstome krapais ir skanaujame ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: aišku skaniausi šilti , bet likę.. visai skaniai susivalgė ir šalti. Ar kepsiu dar? žinoma.. mums labai patiko . Beje, tai puikus receptas ir kūčioms, žinoma tik tuomet reikėtų kepti ir be kiaušinio ir be pieno (jei kepate su pienu).
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Silkė » Blynai Įdaryti patiekalai Sumuštiniai Troškiniai Apkepai Marinavimas Kepsniai Paštetas Kita Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!