TOP meniu » Receptainė Uogų, vaisių patiekalų receptai Avietės Mielės Razinos
Jums reikės: 0,5 l aviečių,
3 l virinto karšto vandens,
300 g cukraus,
15 g mielių,
saujelė razinų.
Gaminimo eiga:
Avietes sutriname, kad gautųsi tyrė, tam puikiai.. galėtų praversti, tiesiog bulvių grūstuvas.
Tuomet, aviečių tyrę užpilame vandeniu, sudedame cukrų, pamaišome kol cukrus ištirpsta. Palaukiame kol pravėsta, turėtų būti tik šiek tiek šiltas, nukočiame, jei trūksta iki 3 litrų.. įpilame virinto šalto vandens.
Tuomet, į nupiltą skystį, sudedame mieles, prieš tai jas išmaišius su cukrumi, suberiame razinas ir praktiškai viskas.. belieka, kad gira įrūgtų.
Indą su būsima gira pastatome šilčiausioje vietoje ar nors kambario temperatūroje, kad pradėtų rūgti.
Paprastai užtenka apie 10 valandų, kad jau būtų skani arba galima leisti rūgti tol, kol nebelieka mielių kvapo..
Paruošta gira supilstoma į butelius ar tiesiog į stiklainius ir laikoma šaldytuve.. ir žinoma.. skanaujama ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: mums labai skanu, karštomis dienomis..tikra atgaiva
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!