TOP meniu » Receptainė Daržovės žiemai Daržovių patiekalų receptai Agurkai Svogūnai Krapai Želatina Actas Marinavimas
Jums reikės: Agurkų,
Svogūnų,
Saujelės žalių krapų.
1 litras vandens,
1 šaukštas druskos,
3 šaukštai cukraus,
~10 lauro lapelių,
0,5 a. š. kalendros grūdelių (arba maltos),
0,5 a. š. pipirų grūdelių (arba maltų),
1 a.š krapų sėklų,
1 šk. aliejaus,
6,5 v. š 9% acto,
3-4 v. š. želatino.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai želatiną užpilame vandeniu, vandens pilame tik tiek kad vos vos apsemtų ir paliekame išbrinkti.
Kol brinksta, susipjaustome griežinėliais agurkus ir užpilame virintu vandeniu ir paliekame pastovėti kol susipjaustysime griežinėliais svogūnus ir pasmulkinsime krapus.
Svogūnų imu, maždaug.. ketvirtadalį pjaustytų agurkų, nesveriant bet įvertinant, sakykim vizualiai.
Po to, imame švarius iškaitintus stiklainius ir sluoksniuojant sudedame svogūnus, agurkus bei žalius krapus. Į kiekvieną indelį įmetame po kelis grūdelius pipirų, kalendros ir krapų sėklų.
Dabar įvertiname kiek maždaug reikės marinato - 1 litro marinato užtenka maždaug 3-4 litrams užpilti, bet aišku tai priklauso kaip talpiai susidės daržovės. Tačiau jei labai jau tiksliai norite nustatyti, kiek to marinato reikės - užsivirinate vandens, pilate į stiklainius su daržovėmis ir po to nupilate. Ir iš nupilto vandens verdate marinatą, žinoma nepamirštant šiek tiek įpilti vandens ant nugaravimo :)
Po to, išbrinkusią želatiną pašildome garų vonelėje, kad ištirptų ir suskystėtų.
Išsiverdame iš paminėtų produktų marinatą, išjungiame dujinę, supilame ištirpintą želatiną, gerai išmaišome ir viskas marinatas gatavas.
Karštą marinatą pilame į stiklainius ant sliuoksniuotų daržovių.
Tada lengvai pridengiam steriliais dangteliais (vos vienu užsukimu, kad išeitų oras) ir stiklainius statome į puodą, paliekant tarpus tarp stiklainių, kuriame yra jau šiek tiek pašildytas vanduo. Vanduo neturi apsemti stiklainio kakliuko.
Į puodo dugną vertėtų įdėti medžiagos gabalėlį (pvz. virtuvinį rankšluostį), kad nesprogtų stiklainiai. Ir kaitiname visą tą gėrį iki užvirimo, užvirus liepsną sumažiname ir sterilizuojame ~15-20 minučių.
Po to stiklainius išimame iš puodo ir sandariai užsukame dangtelius, sustatome apverčiant atvėsti bei atvėsusius išnešame į rūsį arba ten kur laikote gėrybes žiemai.
Aišku...paragavimui vieną kitą statome į šaldytuvą, kai sustengsta.. skanaujame ;)
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Mums labai patiko ir iš kart papuolė tarp tų mėgstamiausių kurie bus kasmet gaminami
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams Sriubos Sultys Paštetas Virtiniai Kepiniai Desertai Sumuštiniai Troškiniai Kepsniai Apkepai Sriubos Kepiniai Rauginimas Marinavimas Mišrainės Košės Padažai Kita Įdaryti patiekalai Blynai
Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai Uogienės Kompotas Sūdymas Marinatai Sultys Košės Desertai Marinavimas Rauginimas Mišrainės Kita Padažai Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!