Straipsniai, patarimai - maisto bei mitybos temomis. Tad, ką vertėtų žinoti besisukiojant virtuvėje ar netoli virtuvės, gaminant maistą, priimant svečius namuose ar svečiuojantis pas draugus, gimines bei pažįstamus...
Žalioji arbata - Žaliojoje arbatoje esanti rūgimo medžiaga taninas užkerta kelią kariesą sukeliančioms bakterijoms. Kasdien geriant ž..
Raudonoji arbata - Raudonoji arbata, afrikiečių vadinama Roibos, - tai lapeliai ankštinės kultūros, augančios Pietų Afrikos Cedaro kaln..Baltoji arbata - Baltoji arbata yra visiškai nefermentuota arbata, todėl ji laikoma viena švelniausių ir subtiliausių arbatų. Ji reko..Lapačio arbata - Amerikos mokslininkai patvirtino, kad lapačio arbata teigiamai veikia sergant anemija, alergija, bronchitu, diabetu ..Patarimai arbatos mėgėjams - Sočiai pavalgę riebaus ir sunkiai virškinamo maisto, išgerkite stiklinę stiprios arbatos: ji palengvina virškinimą, ..Arbatos ruošimo ypatumai - Arbatos taip pat turi ir senas ruošimo tradicijas. Pirmiausia naudokite minkštą - filtruotą vandenį, kurį užvirinkit..Bendros žinios apie arbatą - Arbatos tėvynė - Kinija. Apie stimuliuojantį gėrimą, vėliau pavadintą arbata, pirmą kartą užsiminta 2700 m. pr. m. e..Ką vertėtų žinoti prieš spaudžiant sultis? - Sultis reikia spausti tik iš gerai prinokusių vaisių, uogų ir daržovių. Netinka suvytusios ir apipuvusios. Išspausta..Sulčių poveikis sveikatai - Gydytojai pažymi, jog svarbu ir tai, kada sultys yra geriamos. Geriausia sultis gerti pusvalandį prieš valgį arba dv..Kavos stiprumas - Vidutinio stiprumo kava išeiga 1 puodelis (100 g) - kavos pupelės 20-30 g. (arb. šaukštelis - 7 g kavos)..