TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Agurkai • Vynuogės • Česnakas • Marinavimas

Marinuoti agurkai su vynuogėmis

Jums reikės: apie 2kg agurkų,
300g mėlynųjų vynuogių,
3-4 skiltelės česnako,
70g druskos,
1 v.š. cukraus,
saujelė krapų,
vynuogių arba serbentų lapų,
1,5 l vandens.

Gaminimo eiga:
Žalumynus nuplauname. Agurkus irgi nuplauname, nupjauname galiukus ir nuplikiname karštu vandeniu. Česnaką supjaustome.
Į stiklainius, sudedame kuo talpiau agurkus, sluoksniuojant su žalumynais, česnaku ir vynuogėmis.

Į verdantį vandenį sudedame prieskonius, dar kelias sekundes pakaitiname ir karštą užpilame ant agurkų. Palaikome apie 20 min, skystį nupilame atgal į puodą, užverdame ir vėl užpilame, po maždaug 20 minučių, procedūrą pakartojame ir taip tris kartus. Trečią kartą užpylus, stiklainius uždarome sandariai, apverčiame, uždengiame rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti. Apžiūrime ar nėra burbulių, burbuliukai stiklainio viršuje išduoda, kad blogai užsidarė stiklainis ir jį reikia perdaryti.
Stiklainius laikome rūsyje.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •