TOP meniu » Receptainė • Receptai pagal tipą • Apkepai

Apkepai, plokštainiai

Apkepas - paprastai orkaitėje kepamas kepinys, iš varškės, kruopų, daržovių su įvairiausiais priedais. Gali būti tiek saldus tiek ir nesaldus. Skaniausias karštas.

Pagrindinis patiekalų ingredientas: Grybai

  • Grybų ir bulvių užkepėlė

    Jums reikės: 500 gr. virtų grybų,
    5 virtų bulvių,
    2 svogūno,
    apie 150 fermentinio sūrio,
    450 gr. grietinės (arba per pusę su majonezu)
    mėgstamų prieskonių bei žalumynų.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Baravykų pudingas

    Jums reikės: 300 g baravykų arba pievagrybių,
    1/3 batono,
    kiaušinio,
    1-2 svogūnų,
    1-2 šaukštai sviesto,
    1/4 stiklinės pieno,
    druskos, pipirų pagal skonį.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Apkepas su grybais

    Jums reikės: 400 g grybų (skėtinės žvynabudės, kazlėkai, raudonviršiai arba aišku turimų grybų),
    800 g su lupenomis virtų bulvių,
    4 kietai virti kiaušiniai,
    1 stiklinė rūgščios tirštos grietinės, 1 trynys, 3 šaukštai sukapotų žalių petražolių, šaukštas sviesto, šaukštas aliejaus, druskos (pagal skonį), pipirų (pagal skonį).

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Pievagrybių apkepas

    Jums reikės: 2 kiaušiniai,
    1 šaukštelis druskos,
    1/2 šaukštelio baltųjų pipirų,
    100 g šviežių svogūnų arba porų,
    150 g kumpio arba rūkytos šoninės ar tiesiog turimos mėsos,
    1 česnako skiltelė,
    2 šaukštai sviesto,
    500 g pievagrybių,
    2 šaukštai kapotų petražolių.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Grybų ir baltagūžių kopūstų apkepas

    Jums reikės: 1 kg baltagūžių kopūstų,
    50-60g riebalų,
    500g šviežių grybų,
    100g liesos rūkytos mėsos,
    1-2 svogūnai, 1-2 kiaušiniai,
    2 stiklinės vandens arba sultinio,
    druskos, miltų, riebalų,
    muskato riešuto,
    1 šaukštas grietinės,
    maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Žiedinių kopūstų apkepas su grybais

    Jums reikės: 1 kg žiedinių kopūstų,
    200 g šviežių arba 60 g džiovintų grybų,
    2 - 3 šaukštai sviesto,
    1 svogūnas,
    1 stiklinė grybų sultinio,
    2 šaukštai grietinės,
    2 šaukštai miltų,
    2 - 3 kiaušiniai,
    2 šaukštai džiūvėsėlių,
    3 - 4 šaukštai aliejaus,
    150 g fermentinio sūrio,
    Pipirai,
    Druska,
    Cukrus.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Apkepas su grybais ir bulvėmis

    Jums reikės: Bulvių,
    Virtų grybų,
    Svogūnų,
    Druskos, pipirų,
    Mėgstamų prieskonių.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Grybų ir žuvies apkepas

    Jums reikės: 250 g. šviežių ar savo sultyse virtų grybų,
    250 g. virtos ar keptos žuvies,
    3 šaukštai miltų,
    2 stiklinės pieno,
    druskos,
    pipirų,
    3 kiaušiniai,
    maltų džiūvėsėlių ar tarkuoto sūrio,
    (1 svogūnas).

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Grybų ir makaronų apkepas

    Jums reikės: 200 g. makaronų,
    vandens,
    400 g. sūdytų ar savo sultyse virtų grybų,
    2 svogūnai,
    60 - 80 g. rūkytos nugarinės,
    2 kiaušiniai,
    0,5 stiklinės pieno,
    druskos,
    pipirų,
    1 šaukštas grietinės,
    1 šaukštas tarkuoto sūrio,
    1 šaukštas sviesto.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Grybų ir kiaušinių apkepas

    Jums reikės: 200 g džiovintų grybų,
    70 g riebios bekoninės kiaulienos,
    2 svogūnai,
    6 kiaušiniai,
    3 šaukštai pieno,
    druskos, pipirų, aštraus padažo.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Purus grybų apkepas

    Jums reikės: 400 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
    1 svogūnas,
    3 šaukštai sviesto,
    3 šaukštai miltų,
    2 stiklinės pieno arba sultinio,
    3 kiaušiniai,
    druskos,
    2 šaukštai maltų džiūvėsėlių.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Grybų ir moliūgų apkepas

    Jums reikės: 500 g moliūgų,
    500 g šviežių grybų,
    3 šaukštai sviesto,
    2 šaukštai džiūvėsėlių,
    2 kiaušiniai,
    2 - 3 šaukštai grietinės,
    1 šaukštas kmynų,
    pipirų ir druskos.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Apkepas su kazlėkais arba lepšiais

    Jums reikės: 1 dubenėlis nuvalytų kazlėkų arba lepšių (arba tiesiog virtų grybų),
    1 šaukštas sviesto ar taukų,
    1 šaukštas miltų,
    1 - 2 kiaušiniai,
    2 šaukštai pieno ar grietinės,
    0.5 stiklinės džiūvesėlių,
    maltų pipirų,
    druskos,
    1 svogūnas.

    S k a i t y t i  v i s ą

  • Pievagrybių pudingas

    Jums reikės: 500 g pievagrybių,
    0,5 litro pieno,
    4 kiaušiniai,
    2 šaukštai miltų,
    2 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio,
    1,5 šaukšto sviesto,
    malti džiūvėsėliai,
    prieskoniai sriubai,
    pipirai,
    druska.

    S k a i t y t i  v i s ą

  •  

Puslapiai: 1 |

Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •

Puslapiai: 1 | 2 | 3 |

 Receptas atsargoms žiemai - gėrybės žiemai
 Receptas mūsų išbandytas - gaminta, suvalgyta ir visi gyvi :))
 Receptas su nuotrauka - Receptas su nuotrauka :)